Overslaan en naar de inhoud gaan
metalen bak container zwembad

Zeecontainer zwembad

Een zeecontainer als zwembad? Dat staat hartstikke leuk en is nog duurzaam ook! Want je gebruikt zo'n afgedankte zeecontainer weer voor een nieuwe toepassing. Dat klinkt goed! Helaas is dat in de praktijk wat lastiger.

Als je een zeecontainer koopt dan kun je die niet zondermeer 'in de grond stoppen', de bovenkant open maken en zwemmen maar. Zeecontainers zijn niet gemaakt voor deze toepassingen en bijvoorbeeld niet waterdicht. Daarbij zijn ook de lakken en afwerking afgestemd op het gebruik als zeecontainer. Dit is niet zondermeer geschikt als zwembad. Een zwembad moet ontsmet worden en daar komen zuren en zout bij kijken. Een zeecontainer is van 'gewoon' metaal, en ja, je zult het wel begrijpen... metaal en deze chemicaliën gaan niet goed samen. Het zorgt ervoor dat die grote bak met water een grote bak met ellende gaat worden.

Een zwembad moet waterdicht zijn, het water moet gezuiverd worden, het bad moet om kunnen gaan met zwembadwater… dit kan allemaal wel met een zeecontainer maar er komt veel meer bij kijken dan dat je in eerste instantie denkt.

Een zeecontainer moet eerst zeer goed worden ontdaan van de verflagen, vervolgens waterdicht gemaakt worden (specialistisch werk) en dan voorzien van een speciale coating zodat de chemicaliën niet voor problemen gaan zorgen. Dit vergt een flinke investering in zo’n gebruikte zeecontainer! 

Een alternatief voor een zeecontainer is het toepassen van een metalen bak die gemaakt is voor de toepassing als zwembad. Deze bakken zijn nieuw en kunnen direct in de juiste coating gezet worden en zijn waterdicht. Bovendien kunnen ze op maat gemaakt worden.

De kans is erg groot dat zo’n metalen bak goedkoper is dan een gebruikte zeecontainer ombouwen, zeker op langere termijn.

Dus, een gebruikte zeecontainer als zwembad: supergaaf, maar ga niet al te lichtzinnig om met de mogelijke problemen. Wil je wel een metalen bak als zwembad? Kijk dan eens naar vloeistofdichte metalen containers die zijn ontworpen om als zwembad toegepast te worden. 

Meer informatie over deze producten (fabrikant informatie):
Waar zijn deze producten te koop:

Pools4you

De Kwakel
Contact

IronPools

Tiel
Contact